Infoavond stormvloedkering Nieuwpoort – 18 december 2017

Nieuwpoort en haar hinterland zijn vandaag niet voorzien op de hoge waterstanden die met zware stormen gepaard gaan. De haveningang vormt een belangrijke zwakke schakel in onze kustlijn. Het Masterplan Kustveiligheid bevestigde de nood aan de bouw van een stormvloedkering op de monding van de IJzer om Nieuwpoort en de achterliggende lager gelegen gemeenten en steden in de toekomst te beschermen tegen overstromingen.

Afdeling KUST nodigt je graag uit op een infomoment over dit project. Het infomoment vindt plaats op maandag 18 december 2017 om 19u in Centrum Ysara, Dienstweg Havengeul 14 in Nieuwpoort.

We starten om 19u met een korte toelichting over de stormvloedkering. Daarna kom je aan de hand van infopanelen meer te weten over het project en staan onze projectingenieurs klaar om je vragen te beantwoorden.

Om het aantal aanwezigen te kunnen inschatten vragen we om jouw aanwezigheid via onderstaande link te bevestigen.

Ik schrijf me in.

5 gedachten over “Infoavond stormvloedkering Nieuwpoort – 18 december 2017

  1. Welke kering wordt er ter hoogte van de Kinderlaan gebouwd ? Historisch de ‘oude’ loop van de Ijzer? Langs Victorlaan -oude Groenendijk de lensolder binnen… Wat met de duinen ter hoogte van Lombardsijde en camping ernaast?

  2. Lijkt me interessant! Kunnen helaas niet aanwezig zijn. Zijn de infopanelen later (bv. gedurende kerstvakantie) nog te bekijken?
    Wat ik nu mis op bovenstaande tekening zijn de staketsels!

  3. De voorstelling was te kort . Technisch was er geen uitleg.
    Vragen mochten niet gesteld worden het was toch al beslist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *