Emma Maersk in Antwerpen

Emma MaerskHet m/v Emma Maersk, met een capaciteit van 15.500 TEU één der grootste containerschepen ter wereld, vestigde op 11 oktober een nieuw record voor de haven van Antwerpen. Deze megacontainerschepen van Maersk met een lengte van 398 meter en een breedte van 56,55 m hebben reeds meermaals Antwerpen aangelopen.  Voor het eerst kwam echter een dergelijke ULCC  met een diepgang van 15 meter de Schelde opgevaren naar  het Deurganckdok.

De m/v Emma Maersk passeerde om 15 uur het loodsstation Wandelaar. Om 17:15 u was het schip ter hoogte van Vlissingen waar de loodwissel plaats vond en het schip de Schelde opvoer met aan boord zoals voorgeschreven twee bevoegde rivierloodsen. Terwijl één rivierloods de kapitein nautisch adviseert bedient de tweede  de ‘SNMS’ of ‘Schelde Navigator Marginale Schepen’. Met dergelijke geavanceerde nautische hulpmiddelen worden zeer nauwkeurig positie, koers en alle essentiële nautische parameters bepaald voor een veilige en vlotte vaart op de Schelde.

Exact volgens de timing meerde de Emma Maersk om 22:00 uur af aan het Deurganckdok om er 2126 containers te lossen. De volgende dag vertrok het schip reeds terug  om 21:30 uur. Vanaf januari 2014 worden deze megacontainerschepen op regelmatige basis te Antwerpen verwacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *