LED-lampen voor de haven van Oostende

De haven van Oostende heeft een lichtenlijn, die van 2010 dateert en in het kader van de nieuwe vaargeul werd gebouwd. 5 jaar later is de technologie verder geƫvolueerd. De oorspronkelijke armaturen waren voorzien van halogeenlampen waardoor op regelmatige basis onderhoud moest worden uitgevoerd op deze moeilijk bereikbare locaties. Ook de zichtbaarheid van deze lampen was -zeker bij mooi weer- niet altijd even goed.

lichtenlijn lichtenlijn

Op 29 juli 2015 zijn de oude halogeenlampen vervangen door nieuwe LED-lampen. Deze lampen beantwoorden aan de huidige geldende reglementering zoals vastgelegd in de IALA-richtlijnen en aanbevelingen.

Met deze vernieuwing werd tijdens het ontwerp expliciet aandacht besteed aan innovatie en integratie van kostefficiƫntie. Hierdoor wordt de onderhoudskost gereduceerd en bekomen we een veel betere zichtbaarheid voor de vaarweggebruiker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *